fbpx
Вијести, Регион

Пернар напушта Живи зид

Off 2
Ivan Pernar
Ilustracija

Хрватски саборски заступник Иван Пернар донио је одлуку о напуштању странке Живи зид. Осим њега, странку напушта и још један препознатљиви члан ове странке Бранимир Буњац.

“У 11 сати на конференцији за медије излазим из Живог зида, као и колега Буњац. Колега Синчић донио је коначну одлуку која је била и очекивана, још једном је стао на страну своје супруге. Интерес странке, воља чланства и мишљење јавности нажалост су му небитни”, написао је Пернар на својој Фацебоок страници.

Он је казао да дијалога, који Синчић заговара, нема већ годинама. Пернар за све криви Синчићеву супругу Владимиру Палфи.

“Дијалога нема због особе чија оставка се данас тражи”, јасан је био.

Предсједник Живог зида Иван Вилибор Синчић је, по истеку ултиматума који је Пернар поставио Владимири Палфи, поручио да он као најодговорнија особа у странци има обавезу према бирачима, јавности и члановима поступати зрело и трезвено, као одговоран човјек и одговоран политичар.

“Сљедећих шест дана инсистират ћу на серији састанака с колегама на свим нивоима у странци те до завршетка тих састанака нећу донијети ниједну страначку одлуку. Криза у странци рјешава се дијалогом, а не ултиматумима”, казао је Синчић.

Иван Пернар синоћ је разговарао с брачним паром Синчић-Палфи, но умјесто примирја чини се да је сукоб отишао још даље. Пернар је Палфи дао ултиматум и затражио њену оставку Главном одбору, преносе хрватски медији.

Владимиру Палфи страначке колеге Буњац и Пернар прозивају за самовољу, а она је у сриједу изразила увјереност да сукоби у странци и међусобне оптужбе не значе крај Живога зида.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže