fbpx
Спорт, Фудбал

Перишић у Баjерну: Кад те такав клуб зове, не можеш рећи ‘не’

Off 11
FC Bayern
Foto: FC Bayern

Хрватски ногометни репрезентативац Иван Перишић потписао је једногодишњи уговор с Баjерном, у који стиже на посудбу из миланског Интера, објавио је у уторак њемачки првак у видео прилогу на својем службеном интернетском порталу у којем је 30-годишњи Омишанин изјавио како није могао одбити позив тако великог клуба.

“Сви знају да је Баjерн велик клуб, за мене један од пет најбољих у свијету. Кад те такав клуб зове, не можеш рећи ‘не’. Обећао сам да ћу сваки дан давати све од себе како бисмо освојили пуно трофејa”, изјавио је Иван Перишић којему ће Баjерн бити трећа њемачка дестинација, након што је од 2011. до 2013. године био чланом Борусије Дортмунд, а од 2013. до 2015. играо за Волфсбург из којег је дошао у милански Интер.

Бајерн није службено објавио финанцијске увјете уговора с Перишићем и Интером, али према медијским написима Баварце је довођење 30-годишњег свјетског допрвака стајало пет милијуна еура за једногодишњу посудбу, а ако ће сљедећег љета жељети задржати Перишића, за откуп његова уговора с Интером, који истјече 30. липња 2022. године, морат ће издвојити још 20 милијуна еура.

Перишић је уговор потписао у друштву предсједника Извршног одбора Бајерна Карл-Хеинза Руммениггеа и спортског директора Хасана Салихамиџића.

Хрватски репрезентативац неће требати много времена за прилагодбу, јер долази у познат сустав Бундеслиге, а тренерски рад и методе Нике Ковача упознао је тијеком Ковачевог изборничког мандата на клупи хрватске репрезентације. За очекивати је, да ће га Бајернов тренер користити на лијевој страни напада, као што је то чинио и у хрватској репрезентацији.

“Посљедњих седам, осам година сам играо на лијевом боку, али могу играти и на десном или у средини. Но, у каријери сам играо и на позицији нападача. Отворен сам за све опције. Ако ме тренер треба, није важно на којој ћу позицији играти”, изјавио је Перишић који је потпис на уговор ставио у понедјељак, кад су његови нови суиграчи с 3-1 славили у првом кругу њемачког Купа на гостовању у Котбусу.

Перишић је одмах по потпису уговора стекао право наступа за Бајерн, а прву прилику заиграти за нови, седми клубу у својој сениорској каријери, имат ће већ за три дана кад ће Баварци на својој Алианз Арени угостити берлинску Херту у 1. колу нове сезоне Бундеслиге.

Извор: ФЕНА

Related Posts