БиХ, Вијести, Суд и тужилаштво

Парламент БиХ тражи оставке цјелокупног ВСТС-а

Off 5

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ је на данашњој сједници усвојио закључак којим се тражи подношење оставке цјелокупног ВСТС-а те да се по хитној процедури у ПСБиХ доставе измјене и допуне закона о ВСТС-у.

Парламент је примио к знању Информацију Савјета министара Босне и Херцеговине о контроли и управљању приливом масовног броја миграната и избјеглица у БиХ с освртом на актуелну безбједносну и хуманитарну ситуацију на подручју Унско-санског кантона.

Већина закључака које су посланици предлагали током расправе о овој тачки дневног реда није добила потребну ентитетску већину из Републике Српске те ће бити упућени Колегијуму Дома на усаглашавање.

Представнички дом ПСБиХ није примио к знању Годишњи извјештај Високог судског и тужилачког савјета за 2018. годину, који је разматран у склопу расправе о актуелној ситуацији у правосудним институцијама БиХ, с акцентом на обавезе из препорука Европске комисије.

Нити један посланик није био „за“ извјештај, 22 су била против, а шест посланика је било суздржано.

Између осталог, усвојен је и закључак којим се предлаже оснивање привремене истражне комисије овог дома која ће истражити актуелно стање у правосудним институцијама БиХ.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže