fbpx
БиХ, Вијести

Панџа саслушан у Тужилаштву БиХ

Off 18
Foto: BHRT/Dragana Divčić

Инспектор Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) Марко Панџа саслушан је у Тужилаштву Босне и Херцеговине, у оквиру афере “Поткивање”, јавља репортерка БХРТ-а Драгана Дивчић.

Панџа је испитан у својству осумњиченог, након што се нашао у центру афере “Поткивање”, коју је објавио онлине портал “Журнал”.

Извјештава репортерка БХРТ-а Азира Хрустемовић.


Одлуком директора СИПА-е Перице Станића, Панџа је прошле недјеље суспендован до окончања дисциплинског поступка.

Подсјетимо, недавно је “Журнал” објавио наводе о могућим коруптивним радњама у које је, осим Панџе, уплетен и предсједник Високог судског и тужилачког савјета БиХ Милан Тегелтија.

На снимку који је објавио “Журнал”, а који је, како пише, снимљен 23. новембра прошле године, види се да инспектор СИПА-е Марко Панџа сједи у друштву с бизнисменом из Велике Кладуше Нермином Алешевићем. Овом сусрету придружује се и предсједник ВСТС-а Милан Тегелтија.

Према писању “Журнала”, наводно је Панџа узео двије хиљаде марака од Алешевића како би код тадашње главне тужитељке Тужилаштва Кантона Сарајево Далиде Бурзић убрзао његов предмет.

Предсједник ВСТС-а демантује све наводе о умијешаности у коруптивне радње.

Он је за БХРТ рекао да снимак потврђује у цијелости наводе из његовог демантија.

У међувремену је Нермин Алешевић затражио од Тужилаштва Бoсне и Херцеговине статус заштићеног свједока у предмету који је Тужилаштво формирало након објаве видеоснимка, који доводи у сумњу је ли понуђени мито завршио у рукама предсједника Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС) Милана Тегелтије.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže