БиХ, Вијести

Отказана сједница Савјета министара БиХ

Off 11

Отказана је сједница Савјета министара Босне и Херцеговине, на којој је требало да се разматра Приједлог одлуке о привременом финансирању институција Босне и Херцеговине и међународних обавеза БиХ за период јули – септембар 2019. године, а иста ће бити одржана у уторак, казали су новинарима министри Игор Црнадак и Драган Мектић. 

Било је предвиђено и разматрање Информације о стању у области миграција у БиХ у вези са повећаним приливом миграната у БиХ, као и Информација о локалитетима нелегалног уласка миграната у БиХ са територије Србије и Црне Горе са приједлогом мјера и планом активности о ангажовању инжењеријских јединица Оружаних снага БиХ на запречавању локалитета нелегалног уласка миграната.

Пред министрима се требала наћи и Информација о активностима Министарства безбједности БиХ у прихвату држављана БиХ који се враћају из Савезне Републике Њемачке у нашу земљу на основу Европског путног листа за повратак.

Требао је бити разматран и Приједлог писма подршке за Пројект изградње Блока 7 у Термоелектрани “Тузла”.

Предвиђено је било и разматрање Нацрта основа за вођење преговора ради закључивања Споразума између Савјета министара БиХ и Владе Републике Србије о сарадњи на реализацији Пројекта аутопут/брзи пут Сарајево – Београд – Сарајево, као и Информација о активностима које се предузимају на пројекту “Изградња аутопута/брзог пута Сарајево – Београд – Сарајево”.

Савјет министара БиХ је требао разматрати Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о систему државне помоћи у БиХ, као и Нацрт споразума о гранту између Развојне банке Савјета Европе и БиХ у вези са Регионалним стамбеним програмом – БиХ 6 (2018), са Основама за закључивање наведеног споразума.

Између осталог, требала је бити разматрана Информација о ИПА 2019 и ИПА 2020 државним програмима за БиХ, Информација о испуњавању правног критеријума институција БиХ у процесу приступања Европској унији.

Related Posts