fbpx
БиХ, Књига, Култура, Музика

Отворен натјечај за 17. Wест Херзегоwина Фест

Off 6
Foto: WHF

Седамнаести Wест Херзегоwина Фест (WХФ) бит ће одржан од 1. до 3. коловоза у Широком Бријегу на досадашњој локацији, уз прометницу која води према врелу Борак.

Организатори WХФ-а објавили су натјечај за овај тродневни фестивал. Као и до сада у оквиру WХФ-а планиран је глазбени, књижевни и филмски програм, а новина је ликовни дио фестивал.

Одабрани аутори имат ће бесплатан смјештај те фестивалске улазнице, осигурани су им и путни трошкови, а све оцјене доносит ће међународни жири.

За глазбени дио фестивала на натјечај је потребно послати најмање три ауторске складбе, аутори кратких филмова требају доставити своје радове у трајању до 8 минута, а писци до сада необјављену кратку причу дужине до 6.000 знакова. Аутори који желе судјеловати у ликовном дијелу WХФ-а требају послати скице, слике, скулптуре или инсталације, и кратке описе радова.
Опширније информације о натјечају могуће је пронаћи на интернетским страницама WХФ-а www.wхфест.цом.

Најбољи бенд ће бити награђен снимањем пјесме и спота, док је за остале побједнике предвиђена новчана награда од 1000 марака.

WХФ годинама у Широки Бријег доноси дашак алтернативне сцене, а на фестивалу се и ове године очекује наступ низа глазбених звијезда.

До сада су овај фестивал својим изведбама увеличали Бајага и инструктори, Нина Бадрић, Војко В, Психомодо Поп, Детоур, Забрањено пушење, Натали Диздар, Ватра, Павел, Силенте, Едо Маајка, Хладно Пиво и други.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže