fbpx
БиХ, Вијести, Суд и тужилаштво

Осуђен за смрт три дјевојке: Потврђена првостепена пресуда Алмиру Ејубовићу

Off 5
Foto: Detektor.ba

Одлуком Врховног суда Федерације БиХ потврђена је првостепена пресуда Алмиру Ејубовићу, осуђеном на 15 година и десет мјесеци затвора за изазивање саобраћајног удеса у којем су 29. јуна 2018. године погинуле три дјевојке, а једна тешко повријеђена.

Истовремено, жалбе бранитеља окривљеног и заступника оптужбе одбијене су као неосноване, потврђено је Фени у Врховном суду Федерације БиХ.

Окривљеном Ејубовићу је, поред затворске казне, изречена и сигурносна мјера забране управљања возилом у трајању од пет година након одслужења казне. У издржавање казне бит ће му урачунато и вријеме проведено у притвору од 11. јула 2018. године.

Ејубовић се, управљајући “БМW-ом”, 29. јуна прошле године забио у метални стуб на аутопуту А1 код Сарајева при брзини од 166 километара на сат. У несрећи су погинуле Лејла Оруч, Нађа Нерадин и Ајла Ибрица, док се тешко повријеђена Ајла Оруч 13. јула пробудила из коме.


Првостепеном пресудом Ејубовић је оглашен кривим што је, управљајући својим нерегистрованим путничким моторним возилом, без важеће возачке дозволе, с постављеним неприпадајућим и неважећим регистарским ознакама, крећући се из правца Влакова према Вогошћанској петљи, свјестан да грубим кршењем саобраћајних прописа може довести у опасност живот људи и имовину већег опсега, угрозио јавни промет доводећи у опасност живот људи, крећући се брзином од близу 166 километара на сат на мјесту гдје је прописана брзина до 120 километара на сат, усљед чега је проузроковао смрт више особа, док је једна особа задобила повреде опасне по живот.

Оптужница, потврђена почетком аугуста 2018. године, Ејубовића терети за почињење тешког кривичног дјела против сигурности јавног саобраћаја.

Суђење у овом предмету почело је 27. септембра 2018. године, а првостепена пресуда изречена је 20. децембра исте године.

Related Posts