fbpx
БиХ, Вијести

Орхан Памук долази у Сарајево

Off 1
Foto: orhanpamuk.net

Један од најцјењенијих свјетских писаца, Нобеловац, Орхан Памук долази у Срајеву 25. јуна на позив Издавачке куће „Бајбук“.

Исти дан биће одржан јавни разговор са аутором са освртом на његов цјелокупни књижевни рад. Дан касније Памук ће присуствовати премијери представе „Снијег“ коју је, по његовом дјелу, у Народном позоришту Сарајево режирао Дино Мустафић, саопштено је из “Бајбук”-а.

Орхан Памук рођен је у Истанбулу 1952. године. Од дјетињства до двадесет друге године интензивно је сликао и вјеровао да ће у будућности постати сликар, а с двадесет три одлучио је постати романописац и потпуно се предао писању.

Уз неколико књига есеја и књигу мемоара, сјећања и есеја о Истанбулу, написао је десет романа од којих су најпознатији Црна књига, Зовем се Црвена, Снијег, Музеј невиности, Чудне мисли у мојој глави и Жена црвене косе.

Добитник је бројних награда и признања, а 2006. године добио је Нобелову награду за књижевност. Памук је један од најистакнутијих европских писаца а дјела су му преведена на више од шездесет језика.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže