fbpx
БиХ, Вијести, Црна хроника

Опћински суд у Ливну одредио притвор мушкарцу који је пријетио бившој супрузи

Off 2
Ilustracija

На приједлог Жупанијског тужитељства у Ливну, Опћински суд у Ливну је осумњиченом 39-годишњем М. Т. из Дрвара одредио једномјесечни притвор ради казненог дјела угрожавање сигурности.

Како наводе из Тужитељства, осумњиченом се ставља на терет да је 2. липња 2019. године у вечерњим сатима, путем мобитела, са скривеног броја, назвао бившу супругу и истој озбиљно запријетио, рекавши јој да ће и њу и њеног партнера ухватити и убити, а што је код оштећене изазвало велико узнемирење и страх.

Након проведене криминалистичке обраде, уз извјешће о почињеном казненом дјелу, осумњичени је предан на даљње надлежно поступање Жупанијском тужитељству у Ливну те је након доношења наредбе о провођењу истраге и испитивања осумњиченог, поступајући тужитељ Опћинском суду у Ливну поднио приједлог за одређивање мјере притвора.

Након одржаног рочишта, јер постоје нарочите околности које оправдавају бојазан да ће починити казнено дјело којим пријети, а за то казнено дјело може се изрећи казна затвора од три године или тежа казна, поступајући судац Опћинског суда у Ливну, против осумњиченог је одредио мјеру притвора у трајању од мјесец дана.

Према рјешењу Опћинског суда у Ливну, притвор против осумњиченог М. Т. може трајати до 3. српња 2019. године.

Истрага у казненом предмету против осумњиченог је у тијеку.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže