fbpx
Вијести, Сарајево Филм Фестивал, Филм

Од ове године на СФФ-у црвени ћилим инспирисан босанском традицијом

Off 4
Crveni ćilim SFF

Директор Сарајево Филм Фестивала (СФФ) Мирсад Пуриватра и градоначелник Сарајева Абдулах Скака представили су данас у сарајевској Вијећници нови ред кaрпет (црвени ћилим) који подсјећа на традиционални босански ћилим, а којим ће од ове године прошетати многе познате личности из Босне и Херцеговине и свијета, јавља Anadolu Agency (АА).

“Поново имамо лијепу вијест и нешто што ће, чини ми се, не само обогатити СФФ него и читаву промоцију града Сарајева. Мислимо да смо иницијативом која је настала прије годину дана обогатили СФФ на један заиста необичан, али за нас изузетно важан начин”, појаснио је Пуриватра.

Ради се о заједничком пројекту, тачније иницијативи која је настала још прошле године на једном ручку, којем су присуствовали бројни глумци и редитељи, који су присуствовали СФФ-у.

“Причали смо колико СФФ има утицаја на промоцију града. Тада смо споменули да више од 50 посто фотографија са Фестивала у Kану иде са ред кaрпет. И тада је градоначелник Скака рекао да идемо правити специјални ред царпет за 25. Сарајево Филм Фестивал”, рекао је Пуриватра.

Данас су и показали како ће изгледати нови ред кaрпет СФФ-а, а који ће, како је казао Пуриватра, бити јединствен у свијету.

“Ред кaрпет који ће на најбољи начин спојити све оно што је традиција Сарајева, БиХ и филмске умјетности”, поручио је Пуриватра који је захвалио Земаљаском музеју БиХ, јер су им омогућили увид у оригиналне верзије ћилима који су рађени у Сарајеву.

Истакао је да су им ти ћилими послужили као инспирација за израду ћилима који ће бити у функцији од ове године.

“Ћилим се ради у Нјемачкој, надамо се да ће бити најквалитетније изведен и да ће дочекивати многе госте СФФ-а”, рекао је Пуриватра, наводећи да очекују да ће ред кaрпет у Сарајево бити допремљен у наредних 15 дана.

Скака је казао да су данас присутни у Вијећници имали прилику погледати како ће изгледати ред царпет.

“То више није ред кaрпет него босански ћилим на који ћемо сви, вјерујем, бити поносни. Јако пуно слика из града оде баш с те локације. То није само Фестивал, него и пројекат на који сви ми можемо бити поносни”, рекао је Скака.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže