fbpx
Вијести, Свијет

Од данас на снази безвизни режим између Турске и Русије

Off 5
Foto: Arhiv

Безвизни режим путовања између Русије и Турске данас ступа на снагу, саопштено је из турског министарства вањских послова.

Мјере важе на бази реципроцитета за званичнике, носиоце службених пасоша и возаче у међународном превозу, истиче се у саопштењу. Такођер, безвизни режим се односи и на власнике специјалних турских пасоша.

“Споразум о безвизном режиму потписан је 12. маја 2010. године, а дјелимично је ступио на снагу 7. аугуста 2019. Очекујемо потпуно провођење споразума”, навели су из Министарства вањских послова Турске.

Русија је суспендовала безвизни режим крајем 2015. године, због напетости до којих је дошло након обарања руског авиона у близини турско-сиријске границе.

У јулу ове године, руски предсједник Владимир Путин наложио је Министарству вањских послова да турским званичницима пошаље обавијест о дјелимичном враћању безвизног режима.

“Руски потез који омогућује путовање без виза турским држављанима резултат је добрих односа и дијалога”, казао је турски предсједник Реџеп Тајип Ердоан, поздрављајући одлуку Русије.

Извор: Анадолија

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže