fbpx
БиХ, Вијести

Одржана Невесињска олимпијада

Off 8
Foto: Herceg TV

На Братачком лугу јуче је одржана традиционална 144. Невесињска олимпијада. Ово је једна од најстаријих и најпрепознатљивијих манифестација која привлачи такмичаре из земље, али и окружења. Ове године надметања су одржана у рекордне 53 дисциплине.

Невесињска олимпијада је скоро вијек и по мјесто окупљања, дружења, али и правог витешког надметања. Најхрабрији и најјачи окупили су се и ове године да одмјере снаге у необичним спортским дисциплинама. Скакање на мијех, трчање са јајетом у кашичици, као и у џаку, јединствене су дисциплине, које измаме највише осмијеха. Да би се тријумфовало, потребно је посебно умијеће и тактика, која се не открива.

Невесињска олимпијада свакако је много више од спортског надметања. Бити дио једне овакве манифестације за учеснике је ствар престижа. Ни ове године врућина на Невесињском пољу није спријечила многе који су по традицији стигли из читавог региона.

Централном догађају на Братачком лугу претходили су бројни садржаји који су одржани у склопу олимпијаде. Невесињци су поносни на једну од најстаријих манифестација коју су успјели да сачувају, а самим тим и обичаје и традицију овог краја.

Извор: Драгана Михић/БХРТ

Related Posts