fbpx
БиХ, Вијести

Одлука о привременом финансирању поново пред Вијећем министара БиХ

Off 6
Parlament BiH Vijeće ministara Zgrada

Самостални синдикат државних службеника и запосленика институција Босне и Херцеговине затражио је што скорије усвајање Одлуке о привременом финансирању институција БиХ. Ако до тога не дође, најављују штрајк. 

На дневном реду сједнице Вијећа министара БиХ, која је заказана за сутра, налази се и Одлука о привременом финансирању институција БиХ.

Она на претходним сједницама није разматрана због одсуства министра финансија Вјекослава Беванде, који је, уједно, и њен предлагач. Из Министарства финансија су нам казали да је ова одлука још прије мјесец дана упућена у Генерални секретаријат Вијећа министара БиХ те да је спремна за дневни ред.

Но, с обзиром да Вијеће министара БиХ није усвојило Буџет за 2019. годину те да се институције БиХ за првих шест мјесеци ове године финансирају управо по основу ове Одлуке, која није доводила у питање исплате плата и наканда, из Синдиката државних службеника и запосленика институција БиХ сада питају шта ће се догодити са платама и накнадама за јули – септембар 2019. године. Из Синдиката наводе да су још прошлог понедјељка упутили позив Вијећу министара, Предсједништву БиХ и Високом представнику да се очитују о томе шта ће се догодити са овом Одлуком.

Хоће ли се она наћи на дневном реду сутрашње сједнице Вијећа министара, покушала је сазнати Аријана Мисимовић.

ИЗВОР: БХРТ

Related Posts