fbpx
Филм

Одбачена оптужба против Кевина Спејсија за сексуални напад

Off 4
Massachusetts prosecutors on Wednesday dropped a criminal case against actor Kevin Spacey, a week after a man who accused him of assault pleaded the fifth on the witness stand.

Тужиоци су одустали од тужбе против америчког глумца Кевина Спејсија за сексуално злостављање једног тинејџера у бару у Нентакету у америчкој држави Масачусетс, 2016. године.

Момак који је оптужио глумца одбио је да свједочи о несталом мобилном телефону за који је одбрана сматрала да садржи информације које подржавају глумчеву тврдњу о невиности.

Спејси (59) је оптужен да је 2016. сексуално злостављао 18-годишњака у ресторану на острву Нантакет, у Масачусетсу. То је једина кривична оптужница подигнута против глумца у јеку низа навода о сексуалном узнемиравању против њега.

Спејси, двоструки добитник Оскара, био је међу првим познатим именима која су се појавила у оквиру покрета “МеТоо” против сексуалног напаствовања и узнемиравања који је захватио индустрију забаве и друге секторе.

Спејси негира да је непристојно додиривао момка, чија мајка је прва изнијела те наводе 2017. године.

Момку који га је оптужио било је наређено да изађе пред суд раније овог мјесеца када је рекао да је изгубио мобилни телефон који је користио у вечери када се догодио наводни сексуални напад. Одбрана је навела да им је потребан телефон да нађу избрисане текст поруке које би по њима могле да помогну Спејсијевом случају.

Момак је демантовао да је брисао поруке или манипулисао размјену порука снимљену на екрану које је дао истражитељима. Међутим када су га адвокати одбране притиснули и питали да ли зна да је измјена доказа злочин он се позвао на Пети амандман америчког устава и одбио да свједочи.

Због других оптужби о недоличном понашању, Спејсија су избацили из популарне Нетфликсове серије “Кућа од карата” а сцене у којима он игра у филму “Аll the money in the world” су исјечене и на брзину снимљене нове са другим глумцем.

Извор: Бета

Related Posts

BH Telecom - EXTRA

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže