fbpx
БиХ, Вијести

ОБА: Афера са дипломом измишљенa

Off 5

Рјешење којим Инспекторат Републике Српске тражи од Универзитета за пословне студије поништавање дипломе директора Обавјештајно-безбједносне агенције Босне и Херцеговине представља нови насртај на Агенцију и директора Османа Мехмедагића, саопштено је из те институције.

Из ОБА-е наводе да је диплома директора Мехмедагића уредно стечена и издата, те да је то потврђено у више ранијих провјера које је кроз своју каријеру у обавјештајном сектору Мехмедагић пролазио.

Додају да су ОБА и директор Мехмедагић већ дуже вријеме под константним ударима појединих правосудних и политичких центара моћи којима не одговара законит, професионалан и одговоран рад Агенције у борби против криминала и других штетних дјеловања по државу Босну и Херцеговину и њене грађане.

“Покушај да се преко Инспектората РС на овакав начин дискредитују директор Мехмедагић и ОБА БиХ само су наставак тих удара и потпуно је јасно ко и с којим циљем стоји иза њих. Правосудне институције и инспекције имају право да у складу са законом врше провјере, али нико нема право да монтира било какве истраге којима би дискредитовали особе које се супротстављају организованом криминалу у БиХ”, саопштено је из ОБА-е.

Извор: Фена

Related Posts