fbpx
БиХ, Вијести

НСРС: О резервном саставу полиције 25. јуна

Off 6

У Народној скупштини Републике Српске данас је завршен први дио 5. редовне сједнице, а наставак засједања заказан је за 25. јун у 10 сати када би посланици требало да разматрају Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима којим је предвиђено успостављање резервног састава полиције, јавља Анадолу Агенцy (АА).

Посланици у Народној скупштини РС данас су усвојили Информацију о стању безбједности у РС-у у 2018. години и прва четири мјесеца 2019. године коју су разматрали у затвореном дијелу сједнице.

“У Информацији се наводи да се, на основу статистичких показатеља, те предузетих оперативних и превентивних мјера и радњи, у извјештајном периоду, стање у области криминалитета у РС-у може оцијенити задовољавајућим”, стоји у саопштењу из Народне скупштине РС.

Усвојени су и Закон о подстицајима у привреди РС, Закон о допуни Закона о платама запослених у институцијама правосуђа РС, Закон о измјени Закона о банкама РС, Закон о печатима органа и институција РС, Закон о социјалном становању РС и Закон о унутрашњој пловидби РС.

Законом о подстицајима у привреди РС предвиђена су подстицајна средства привредним субјектима по два основа за повећања плате радника и директна улагања.

Законом о допуни Закона о платама запослених у институцијама правосуђа РС службеницима Судске полиције и полицајцима у казнено-поправним установама са средњом и вишом стручном спремом утврђује се право на додатну накнаду у износу од 10 одсто просјечне плате у Министарству унутрашњих послова, остварене у протеклом мјесецу једнако, као и за полицијске службенике запослене у МУП-у РС.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže