fbpx
Фудбал

Ногометаши Сарајева освојили Куп Босне и Херцеговине

Off 5
Široki Brijeg, BiH - 15. maj 2019: Revanš utakmica finala Kupa BiH, Široki Brijeg - Sarajevo ( Zeljko Milicevic - Anadolu Agency )

Ногометаши Сарајева освојили су Куп Босне и Херцеговине побиједивши у финалном огледу Широки Бријег укупним резултатом 3:1. Прије седам дана Сарајево је на свом терену славило 3:0, а вечерас је на Пецари Широки побиједио резултатом 1:0.

Широки је агресивно кренуо у утакмицу у настојању да надокнади велики заостатак из првог сусрета. Прву велику шансу у 19. минути имао је Иван Енин, који је с десетак метара погодио греду.

Три минуте касније, Широки је повео голом Дражена Багарића. Енин је дугачком лоптом са своје половице избацио Багарића у шансу, а нападач Широког је у ситуацији један на један свладао голмана гостију и погодио за водство Широког.

У 25. минути Сарајево је имало солидну шансу. Након слободног ударца главом је гађао Нуман Курдић, али није успио свладати домаћег вратара Луку Билобрка.

На почетку другог полувремена Широки је ставио гол Сарајева под опсаду те нанизао неколико изгледних прилика. Двије добре шансе имао је Багарић у 49. и 51. минути, но његове шутове обранио је голман гостију Владан Ковачевић.

У 54. минути сусрета Дино Ћорић пробао је с десетак метара из волеја, а Сарајево је поновно спасила греда.

Трачак наде за Широки појавио се у 72. минути када је Сарајево остало с играчем мање, након што је црвени картон добио Курдић због неопрезног старта над Ћорићем.
Ипак, домаћи ногометаши нису имали снаге за додатни притисак и до краја утакмице нису успјели озбиљније угрозити Ковачевићев гол.

Тако је утакмица завршила резултатом 1:0 што је Сарајеву било довољно за освајање Купа Босне и Херцеговине.

Момчад Хусрефа Мусемића за три дана имат ће прилику на домаћем терену освојити дуплу круну. У случају побједе над Звијездом, Сарајево ће с трона скинути Зрињски и освојити првенство Босне и Херцеговине.

Related Posts