fbpx
БиХ, Вијести

Не отварати поруке које стижу са лажних маил адреса

Off 3
Foto: PUFBiH

Из Порезне управе Федерације БиХ (ПУФБиХ) су саопћили да од 2016. године до данас није забиљежен нити један случај злоупотребе vеб странице ПУ ФБиХ, нити је било примједби или информација од порезних обвезника у вези са лажним обавјештењима.

Порезна управа ФБиХ је поново упозорила порезне обвезнике и грађане да обрате пажњу и не отварају поруке које стижу са лажних е-маил адреса са којих се шаљу вируси, те да сваку уочену промјену пријаве Порезној управи Федерације БиХ ради благовремене реакције. Напоменули су да је адреса wеб странице Порезне управе Федерације БиХ, www.пуфбих.ба.

У саопћењу у којем су дали појашњење на један новински чланак, Порезна управа Федерације БиХ подсјећа да је почетком 2016. године дошла до сазнања о злоупотреби њихове wеб странице. Злоупотреба је извршена на начин да је са лажно креираног е-маила инфо@пуфбих.цом порезним обвезницима упућено обавјештење о начину и времену подношења МИП образаца са лажним линком који је покретао вирус, а о чему су их обавијестили порезни обвезници.

По сазнању, Порезна управа је одмах подузела радње и у складу са сигурносном праксом обавијестила хостинг провајдер наведене е-маил адресе о злоупотреби. Такође, послала је заражени филе свим познатим антивирус компанијама да би спијечила његово даље ширење.

С обзиром на то да се не ради о званичној е-маил адреси Порезне управе Федерације БиХ, на службеној wеб страници Порезне управе ФБиХ, том приликом постављено је обавјештење порезним обвезницима да обрате пажњу и не отварају поруке које стижу са е-маил адреса инфо@пуфбих.цом или сличних адреса, наводи се у саопћењу.

Извор: БХРТ

Related Posts