fbpx
Вијести, Регион, Црна хроника

Несрећа код Славонског Брода: 44-годишњак из БиХ погинуо, три особе озлијеђене

Off 21
Foto: Ilustracija

Из Полицијске управе бродско-посавске јутрос су кратко извијестили како је јутрос око 5:40 дошло до тешке прометне несреће код Славонског Брода.

У прометној је погинуо један мушкарац, а још три особе су озлијеђене.

У раним поподневним сатима објавили су више детаља тешке несреће.

“Оперативно комуникацијски центар Полицијске управе бродско-посавске, јутрос у 5 сати и 40 минута, запримио је дојаву о прометној несрећи на аутоцести А3 Брегана-Липовац, на јужном прометном траку, код Славонског Брода у којој је једна особа смртно страдала, а три су особе озлијеђене”, пише полиција.

Описали су како је дошло до несреће.

“Полиција је очевидом утврдила да је до прометне несреће дошло на начин да је 23-годишњи возач управљао особним аутомобилом босанско-херцеговачких регистарских ознака, јужном колничком траком аутоцесте А3 Брегана-Липовац из смјера запада у смјеру истока. Испред њега у истом смјеру се кретао теретни аутомобил хрватских регистарских ознака, а којим је управљао 44-годишњи хрватски држављанин.

У једном тренутку због недовољног држања размака између возила, 23-годишњи возач је аутомобилом ударио у стражњи дио теретног аутомобила, а приликом удара и заношења аутомобила, 44-годишњи сувозач (држављанин БиХ) је испао из особног аутомобила и смртно страдао, док су 23-годишњи возач, (држављанин БиХ) 40-годишња (држављанка БиХ) и 21-годишња (држављанка БиХ) путница из аутомобила тешко озлијеђени, те су превезени у ОБ „Др. Јосип Бенчевић“ на указивање лијечничке помоћи гдје су задржани на даљњем лијечењу. Путници у особном возилу нису користили сигурносни појас. Полиција против 23-годишњег возача подноси казнену пријаву Опћинском државном одвјетништву у Славонском Броду због почињеног казненог дјела Изазивање прометне несреће у цестовном промету”, описала је полиција.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže