fbpx
БиХ, Вијести

Неопходна реформа образовања у РС

Off 3

Реформе у образовању потребне су ради побољшања његовог квалитета, увођења нових технологија, више практичне наставе те снажнијег повезивања са тржиштем рада. Ово је истакнуто на округлом столу под називом “Предстојећа реформа образовања у Републици Српској”, који је одржан у Бањалуци поводом Међународног дана младих.

Незадовољство системом образовања једно је од основних које млади кандидују као проблем и који директно утиче на животни проблем, а то је незапосленост.

Чак 45% младих од 2.000 анкетираних у Републици Српској својевремено је приликом израде омладинске политике за период до 2020. годину изјавило да није задовољно системом образовања. Од предстојеће реформе образовања очекују кључне промјене.

Округли сто организовало је Министарство породице, омладине и спорта заједно са омладинским удружењима, како би млади директно комуницирали са представницима Министарства за високо образовање које ради на реформи.

Иако је одлив младог становништва свакодневан, у овом министарству немају податак колико је младих напустило Републику Српску. Тврде да бројним мјерама покушавају зауставити негативни тренд.

Извор: Олга Урукало Десница/БХРТ

Related Posts