fbpx
БиХ, Вијести

19. годишњица Граничне полиције БиХ у сјени мигрантске кризе

Off 22

У првом тромјесечју забиљежен је три пута већи прилив миграната у Босни и Херцеговини у односу на исти период прошле године, а поред недостатка у људству, Граничној полицији недостаје и адекватна опрема. Деветнаеста годишњица Граничне полиције Босне и Херцеговине, протекла је у сјени проблема са којим се ова институција сусреће када је ријеч о илегалним миграцијама.

Службеници Граничне полиције чине све како би обезбиједили границу и спријечили илегалне миграције. Међутим, проблем представља недостатак кадра. Тренутно Граничној полицији недостаје 400 службеника.

Више у прилогу репортерке БХРТ-а Миње Ерић.


Гранична полиција Босне и Херцеговине ради у отежаним условима јер им недостаје више од 400 упосленика у вријеме када се држава суочава са мигрантском кризом, изјавио је директор Граничне полиције Зоран Галић.

Галић је приликом обиљежавања Дана Граничне полиције и 19. годишњице њеног постојања поручио да су илегалне миграције глобални проблем, те да је потребно унаприједити сарадњу на свим нивоима, јавља репортерка БХРТ-а Емира Ахмедхоџић.

“Потребна је боља сарадња на свим нивоима, Европском унијом, сусједним државама, али је потребно и ангажовање цијеле државне заједнице”, истакао је Галић.

Обиљежавању годишњице присуствовао је, између осталог, и замјеник министра безбједности Босне и Херцеговине Мијо Крешић, који је истакао да Гранична полиција добро ради свој посао, у складу са својим могућностима.

Међутим, како је рекао, број улазака миграната у нашу земљу се свакодневно повећава, а држава није дала довољно јасан одговор.

Упозорио је да је могуће да се случајеви као што је насиље међу мигрантима у Великој Кладуши, догоди и у остатку земље.

“Мало је познат идентитет миграната који улазе, те је присутно пуно организованог криминала, већи је број починитеља трговине људима, што је лош показатељ за стање безбједности”, истакао је Крешић.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže