БиХ, Вијести

Невријеме праћено кишом, пљусковима и грмљавином

Off 13
Sarajevo, BiH - 5. jun 2019: Obilne kišne padavine otežale su kretanje građana i vozila u glavnom gradu BiH. ( Samir Yordamoviç - Anadolu Agency )

Снажан пљусак праћен грмљавином погодио је у послијеподневним сатима главни град Босне и Херцеговине. У строгом центру Сарајева забиљежене су поплаве. Невријеме је изазвало и колапс у саобраћају.

За сада нема информација о материјалној штети.

Погледајте видео:


Поплављени су и пословни простори у Скендерији.

Према информацијама репортера БХРТ-а, пословни објекти су затворени због вјерског празника, а већина их је поплављена.


Усљед јаке грмљавине, у центру града престало је радити неколико семафора. Бројни аутомобили су, практично, остали на цестама.

Улице у већем дијелу Башчаршије такођер су под водом.


Према временској прогнози, грмљавина и киша потрајат ће до краја дана.

Сутра у пријеподневним сатима очекује се постепено смањење облачности.


Улице Сарајева на фотографијама Агенције Анадолија:


Обилне кишне падавине праћене грмљавинским невременом, створиле су проблеме и на подручју Зенице. Улице у центру града су под водом.

Киша је проузрочила велике бујичне воде те излијевање потока у мјесту Ричице, о чему су обавијештени надлежни у градској Служби цивилне заштите Зеница.

У Улици Травничка активирало се клизиштe, које пријети да сруши зид на регионални пут Зеница-виа Вјетренице-Витез.

У мјесту Распоточје, дошло је зачепљења одводних канала и излијевања воде на регионални пут Зеница-Лашва.

Командант Кантоналног штаба цивилне заштите активирао је надлежне службе да реагују на овим регионалним путевима и да се отклоне посљедице невремена, саопћено је из Оперативног центра Федералне управе цивилне заштите.


Погледајте како изгледа дио пута Турбе – Бањалука на којем је одрон:


Јако невријеме погодило опћину Бугојно

Невријеме праћено обилном кишом и вјетром изазвало је бројна оштећења на путевима у појединим бугојанским насељима, посебно у Оџаку и Горуши.

“Регистрирани су прекиди у испоруци електричне енергије. Водена бујица знатно је оштетила воденицу која се налази на овом подручју. Под водом су оранице с поврћем надомак наших кућа, због чега прижељкујемо што скорији престанак падавина и стабилизацију времена”, рекао је мјештанин Самир Омановић, јавља Фена.

Јак пљусак накратко је “парализирао” возаче аутомобила који су се у том тренутку нашли на цести.

У прекиду је комуникација која води до најудаљенијег села Хум. На терену су припадници Цивилне заштите, који настоје ублажити могуће посљедице невремена.

Дошло је и до замућења изворишта “Ресник”, због чега су из предузећа “Водовод и канализација” обавијестили грађане, који користе воду с овог изворишта, да она није за пиће.

Related Posts