fbpx
Вијести, Спорт

НБА: Члан Извршног одбора Голден Стејта кажњен са 500.000 долара и годином дана забран

Off 3
Mar 8, 2016; Toronto, Ontario, CAN; Toronto Raptors guard Kyle Lowry (7) smiles during a time out in the second half of the Raptors 104-99 win over Brooklyn Nets at Air Canada Centre. Mandatory Credit: Dan Hamilton-USA TODAY Sports ORG XMIT: USATSI-233182 ORIG FILE ID: 20160307_jel_bh7_186.jpg

Кајл Лори, кошаркаш Торонто Репторса након треће утакмице финалне серије изразио је жељу да члан Извршног одбора Голден Стејт Вориорса, који га је гурнуо, буде избачен из НБА лиге. Но, руководство лиге му није испунило жељу, јер је Марка Стивенса казнило са годином дана забране обављања било каквих активности везаних за тим и 500.000 долара (око 440.000 еура).

Стивенс један од мањинских власник Вориорса и члан Извршног одбора кажњен је у четвртак, дан након што је гурнуо Лоwрyја у посљедњој четвртини треће утакмице финала НБА лиге. НБА је објавила одлуку убрзо након што је Лори казао да Стивенс “не би требао бити дио наше лиге“.

“Понашање господина Стивенса у синоћњој утакмици не одражава висок стандард за који се надамо да ћемо показати кроз организацију. Изузетно смо разочарани његовим поступцима и, заједно са господином Стивенсом, нудимо наше искрено извињење Кајлу Лорију и Торонто Рапторсима због овог несретног понашања“, саопштили су из Голден Стејт Вориорса.

Лори је у покушају да спаси лопту улетио у први ред публике. Стивенс, који је имао акредитацију издату од НБА лиге. Сједио је два мјеста даље од онога на које је улетио Лри. Потом је Стивенс одгурнуо Лорија и вербално га напао.

У финалној серији, која се игра на четири добијене утакмице, Торонто води са 2:1.

Related Posts