fbpx
Вијести

На Кравици продано око 155 тисућа улазница

Off 3
Vodopad Kravica
Foto: FENA

На водопаду Кравица, гдје пристиже велик број ходочасничких гостију из Међугорја, међу којима предњаче Талијани и Пољаци, до почетка коловоза ове године продано је око 155 тисућа улазница, казали су Фени из Ј.П. Паркови д.о.о. Љубушки, под чијом је надлежношћу ова атрактивна дестинација.

“У служби јасног позиционирања и брендирања туристичке атракције ‘водопад Кравица’, Паркови инвестирају у маркетиншке активности на локалном, регионалном али и међународном плану. Осим тога, у циљу побољшања туристичке понуде проводи се континуирани мониторинг структуре гостију и њихових потреба. Потврда је свакако задовољство корисника наших услуга, али и прогресиван пораст броја посјетитеља на годишњем плану”, казали су из Паркова.

Истичу и то како је број гостију с Јадрана нешто мањи у односу на досадашње сезоне.

“Овогодишњи резултати прате очекивану динамику посјете која износи 155 000 проданих улазница, закључно с првим даном у мјесецу коловозу. Што се тиче структуре гостију, у досадашњем дијелу године биљежимо пораст броја ходочасничких гостију из Међугорја, у односу на нешто слабији посјет јадранских туриста”, казали су из подузећа Паркови.

Међу услугама, како наводе, посебно се истичу туристички водичи, вожња панорамским влакићем, као и кушање традицијских јела и вина у којима посјетитељи могу уживати.

Једна од атракција на Кравици су и домаћи производи настали у локалним радионицама, а еколошка и амбијентална заштита су примаран циљ.

“На самом локалитету гости имају прилику купити производе локалних радионица или конзумирати неке од угоститељских услуга. Дугорочни и примарни план је трајна еколошка и амбијентална заштита локалитета која се намјерава остварити анализом и отклањањем највећих угроза водопада Кравица, као и инфраструктурална активност изградње шетнице дуж ријеке Требижат”, наводе из Паркова.

Такођер истичу и то како ће инфраструктурне активности донијети неке додатне погодности.

“Управо потоња активност, као додана вриједност доноси низ бенефиција, од чега ваља истакнути потребно растерећење микролокације у љетним мјесецима. Исто тако, планирана су улагања у проширење постојећих видиковаца, као и спортско-рекреативни садржај за најмлађе категорије”, оцијенили су.

Из Паркова су такођер изразили задовољство чињеницом како пораст броја туристичких посјета у љубушком крају потиче и развој нових смјештајних капацитета, а у цјелини организираних хотелијерских услуга или руралног туризма.

Извор: ФЕНА

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže