fbpx
БиХ

На граничним пријелазима промет возила повремено појачан

Off 4
Bajmok, 7. februara 2019.- Granicni prelaz Bajmok, jedan od osam izmedju Srbije i Madjarske, u ciju je rekonstrukciju po najvisim svetskim standardima ulozeno 2,1 milion evra, otvoren je danas. Ministar finansija Sinisa Mali porucio je da taj prelaz, izgradjen po najvisim standardina, pokazuje kakvu Srbiju zelimo da imamo. Svecanosti su prisustvovali sef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, pomocnik ministra ze evropske integracije Branko Budimir i direktor Uprave carina Milos Tomic. FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/ nr

На магистралном путу М-17 Зеница-Немила због санационих радова у тунелу Врандук ИИ, саобраћа се наизмјенично, једном траком.

Током дана, због повремено појачаног промета возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера. У ноћним сатима долази до обустава саобраћаја у интервалима од 00.30 до 01.30, од 02.00 до 03.30 и од 04.00 до 05.30 сати. На обилазници кроз насеље Тетово (Р-445 Немила-Тетово-Зеница) забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 7,5 тона.

Због радова на аутопуту А-1 Подлугови-Сарајево сјевер у дужини од 2 км возила саобраћају двосмјерно.
Наизмјенично-једном траком саобраћа се на дионицама: М-5 Кључ-Ланиште, М-1.8 Сребреник-Орашје (санација тунела Орманица) и у Јајцу (М-5, санација моста преко ријеке Пливе).

Спорије се саобраћа и на осталим дионицама с актуелним радовима, а издвајају се путни правци: Олово-Кладањ, Семизовац-Вогошћа, Столац-Неум, Цазин-Србљани, Устипрача-Горажде-Устиколина, као и радове у Мостару.
Због извођења санационих радова, обустављен је саобраћај на регионалном путу Р-425а Тромеђа-Звировићи.

На магистралном путу М-15 Гламоч-Млиниште (на локалитету Пердухово село), због деминерских радова, од 07.00 до 14.00 сати саобраћа се успорено.

На граничним пријелазима промет возила повремено је појачан, али су задржавања за сада до 30 минута. Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна моторна возила и аутобусе према и од моста граничног пријелаза Брчко-Гуња, саопћено је из ИЦ БиХАМК-а.

Извор: БИХАМК

Related Posts