fbpx
БиХ, Вијести

И наредних дана високе температуре зрака

Off 6
Sunny Rainforest with Wood Bench in the Olympic National Park, Washington USA. Bright Summer Sun Above the Forest. Nature Photo Collection.

Према прогнозама метеоролога, наредних дана у Босни и Херцеговини предвиђају се високе температуре ваздуха. Издато је жуто упозорење.

Матеоролог Дамир Шарић очекује да ће најтоплији бити наредних понедјељак, када би температура зрака у Херцеговини могла ићи и до 41 степен.

Не препоручује се боравак напољу у најтоплијем дијелу дана – од 10.00 до 17.00 сати.

Посебан опрез односи се на дјецу, труднице, особе у трећем животном добу и обољеле од хроничних болести.

Детаљније, репортерка БХРТ-а Зорица Јоргић.


У Босни и Херцеговини сутра пријеподне бит ће претежно сунчано вријеме. Од средине дана очекује се постепено наоблачење са запада према истоку земље. У послијеподневним и вечерњим сатима локални пљускови и грмљавина у Босни.

Најнижа јутарња температура зрака између 16 и 21 степен. Највиша дневна температура између 29 и 34, на југу до 36 степени.

У петак ће у Херцеговини бити претежно сунчано вријеме. У Босни ће пријеподне бити облачно, а у другој половини дана очекује се разведравање.

Најнижа јутарња температура зрака између 14 и 19, на југу до 24 степена. Највиша дневна температура између 28 и 33, на југу до 37 степени.

У суботу у Херцеговини сунчано, а у Босни сунчано уз малу до умјерену облачност. У јутарњим сатима по котлинама ће бити магле.

Најнижа јутарња температура зрака између 15 и 21, на југу до 26 степени. Највиша дневна температура између 32 и 37, на југу до 39 степени.

За недјељу метеоролози у Херцеговини најављују сунчано уз малу облачност. У Босни већином умјерена наоблака, ујутро и претежно облачно.

Најнижа јутарња температура зрака између 16 и 22, на југу до 27 степени. Највиша дневна температура између 29 и 33, на југу од 36 до 40 степени, саопћено је из Федералног хидрометеоролошког завода Босне и Херцеговине.

Извор: Фена

Related Posts