fbpx
БиХ, Вијести

Мјере за процесуирање повратника са страних ратишта

Off 5
Ilustracija, Foto: AFP

У Тужилаштву Босне и Херцеговине одржан је састанак ударне групе за борбу против тероризма и јачање способности за борбу против тероризма, преноси Агенција Анадолија (АА).

Анализа тренутног стања у борби против тероризма, као и процесуирање повратника са страних ратишта, биле су централне теме састанка.

Главна тужитељица Гордана Тадић предсједавала је састанком на којем су учествовали представници тужитељских, полицијских и сигурносних институција са нивоа БиХ, оба ентитета и Брчко Дистрикта БиХ. На састанку су такође, учествовали званичници порезних институција, те Уреда Специјалног представника Европске уније (ЕУ) у БиХ.

На састанку су представљене активности које агенције за провођење закона реализују у борби против тероризма и опасности од терористичких активности. Такође, представници институција БиХ говорили су о потребним мјерама у наредном периоду које се односе на процесуирање повратника са страних ратишта, чији се долазак у БиХ очекује.

На састанку је разговарано и о потенцијалним опасностима од тероризма, које могу бити повезане са приливом илегалних миграната у БиХ.

Ударна група за борбу против тероризма и јачање способности за борбу против тероризма, којом предсједава главна тужитељица Тужилаштва БиХ, састаје се периодично, како би званичници свих агенција за провођење закона, имали прилику анализирати ситуацију у овој области те планирати и координисати заједничке активности, које ће довести до смањења опасности од тероризма те јачање владавине права и сигурности у БиХ.

Related Posts