БиХ, Вијести

МУПРС: Безбједност повратника задовољавајућа

Off 3

Општа безбједност повратника у Републику Српску (РС), као и њихове имовине, била је на задовољавајућем нивоу у 2018., као и у прва четири мјесеца ове године, оцјена је Министарства унутрашњих послова Републике Српске (МУПРС).

По евиденцијама које води тај ресор, нису регистровани случајеви (кривична дјела и прекршаји) мотивисани на националној, вјерској или етничкој мржњи, а који би могли изазвати већу пажњу јавности или узнемиреност грађана, а посебно оних који припадају повратничкој популацији.

“Број пријављених случајева из године у годину је све мањи, тако да се може констатовати да је општа безбједност повратника у РС, као и њихове имовине, на задовољавајућем нивоу”, наводи се у Информацији о стању безбједности у РС у 2018. и прва четири мјесеца 2019. године, која ће бити разматрана на сједници ентитетског парламента 11. јуна.

Напомиње се да полицијски службеници МУПРС-а у свим пријављеним случајевима, односно инцидентима са евентуалним елементима мржње и дискриминације према лицима несрпске националности или њиховој имовини, поступају крајње одговорно и професионално, што, како додају, доприноси јачању повјерења повратника у рад полиције.

Тврде да је ентитетска полиција све своје послове и задатке реализовала на професионалан и коректан начин, у интересу безбједности свих својих грађана и њихове имовине, унаточ „огромног притиска и напада одређених група и појединаца“.

У информацији се још истиче да се тренутна безбједносна ситуација с аспекта пријетњи извођења терористичких напада на подручју тог бх.ентитета може оцијенити као задовољавајућа, као и укупно стање безбједности у РС.

Related Posts