fbpx
БиХ, Вијести

Мостар: Први ресторан у којем ће радити само особе са инвалидитетом

Off 9
Mostar: Otvoren prvi restoran u kojem rade osobe s invaliditetom
Mostar, BiH - 13. septembar 2019: U okviru Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales" u Mostaru danas je otvoren restoran "Lonato", prvi u kojem su zaposlenici osobe s posebnim potrebama. ( Zeljko Milicevic - Anadolu Agency )

 

Центар за дјецу и омладину с посебним потребама “Лос Росалес” Мостар отворио је први ресторан у Херцеговини, у којем ће радити само особе с инвалидитетом. На овај начин желе да им пруже шансу да остваре право на рад и да се осјећају пуноправним члановима друштва.

Ђенана је једна од 6 особа с инвалидитетом која ће радити у новоотвореном ресторану у склопу мостарског Центра Лос Росалес. Припремат ће јела и послуживати храну и пиће. То јој је први посао у животу и прилика да си властитим радом осигура боље увјете за будућност.

Mostar: Otvoren prvi restoran u kojem rade osobe s invaliditetom

Foto: Zeljko Milicevic – Anadolu Agency

ЂЕНАНА ТЕРЗИЋ, запосленица ресторана Лонато, “Лос Росалес”

Ово ми значи много, уживам овдје, једва чекам кад ћу доћи од куће вамо. 5:01 7 5:01 ово ми је прво радно мјесто. 6:26 данас се отвара тај ресторан и у томе уживам. /ја ти послуживам носам кафе, јела, сокове и пиће.

МИРНА МЕЗИТ, Центар за дјецу и омладину с посебним потребама “Лос Росалес” Мостар

То је један хвале вриједан пројект, и тако показујемо да сви заједно можемо градити друштво једнаких могућности и свакоме пружити шансу за квалитетнији живот.

Центар Лос Росалес, већ неколико година ради на пројектима запошљавања особа с посебним потребама. У склопу Центра 13 особа с инвалидитетом већ успјешно ради на цнц машинама и изради сувенира. Надају се да ће и почетна бројка од 6 запослених у ресторану с временом бити повећана.

Mostar: Otvoren prvi restoran u kojem rade osobe s invaliditetom

Foto: Zeljko Milicevic – Anadolu Agency

МИРНА МЕЗИТ, Центар за дјецу и омладину с посебним потребама „Лос Росалес“ Мостар

Уколико наше друштво, уколико успијемо да уклонимо те баријере и предрасуде код људи. И уколико људи препознају квалитет нашег рада и додју и појећују овај ресторан утолико ћемо имати могућност за прошрење и запошљавање још више особа.

Вриједност пројекта је око 60 тисућа марака, а финанцирала га је хуманитарна организација из Низоземске. Сав приход од хуманитарног концерта бенда британског велепосланства, бит ће намијењен за рад ресторана.

Извор: БХРТ/МАРТИНА КРИШТО

Related Posts