fbpx
БиХ, Вијести

Мостар: Отварање кафе-ресторана у којем ће радити особе с посебним потребама

Off 4
Centar za djecu i mlade Los Rosales
Foto: Centar Los Rosales

У склопу Центра за дјецу и омладину с посебним потребама “Лос Росалес”, у Мостару се данас отвара кафе-ресторан у којем ће запосленици и запосленице бити особе с посебним потребама.

Допринос овом догађају, како се наводи, даће амбасаде Уједињеног Краљевства и Краљевине Холандије.

Амбасаде тих земаља, као чланице Дипломатског зимског базара који већ неко вријеме подржава рад центра “Лос Росалес”, одлучиле су корисницима центра и њиховим суграђанима приредити занимљиво вече па ће тако на отварању ресторана бенд Британске амбасаде “Дипломатски инструмент” одржати свој први концерт у Мостару, а колеге из Амбасаде Краљевине Холандије ће се побринути за прави холандски десерт – палачинке, најавили су организатори.

Концерт почиње у 19 сати у центру “Лос Росалес”, а сав новац прикупљен од продаје карата и холандских палачинака ће бити дониран Центру с циљем подршке њиховом раду.

“Лос Росалес” је центар за образовање дјеце и младих с посебним потребама (3-45 година старости) и тренутно има 130 корисника.

Центар ради на оспособљавању, развоју и рехабилитацији дјеце и младих са специјалним потребама. Захваљујући великој подршци холандске хуманитарне организације “Јуст Сопхие”, “Лос Росалес” сада има кафе-ресторан с лијепом терасом, у коме раде млади из центра. То је јединствена прилика да стекну радно искуство и постану потпуно интегрисани чланови друштва.

У протекле три године, “Јуст Сопхие” је пружила велику помоћ те је за припреме кафе-ресторана центра “Лос Росалес” допутовао тим волонтера из Холандије који су се побринули за извођење потребних радова на локацији.

ИЗВОР: ФЕНА

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže