БиХ, Вијести, Избор уредника

Мостар: Градске власти траже деблокаду Уборка

Off 11
Foto: Igor Božović/BHRT

Колегиј градоначелника Града Мостара и директори јавних градских подузећа Комос, Комунално, Паркови и Депонија на сједници у Мостару разговарали су о рјешавању проблема одлагања комуналног отпада на регионалну санитарну депонију ЈП Депонија. Вечерас се одржава и ванредна сједница Штаба цивилне заштите Града Мостара.

У саопштењу за јавност Градске управе Града Мостар наводи се како је током колегија пристигао захтјев за састанком од стране иницијативе грађана “Јер нас се тиче”.

“На темељу тог захтјева колегиј је једногласно закључио како је услов за наставак разговора да се изврши тренутна деблокада депоније и осигура несметано одлагање комуналног отпада с улица града”, наводи се у саопштењу и додаје да је, уколико се то осигура, Град спреман за наставак разговора и то са групом која има легитимитет за разговоре.

“Група грађана која је до сада преговарала и постављала захтјеве, а која је добила обећање да ће захтјеви бити испуњени од стране Града, уз услов да се депонија деблокира, осим једног за који Град није надлежан, а тиче се премјештања депоније на другу локацију с локације Уборак у року године дана, што је у надлежности виших разина власти, показала је да није била легитимна јер су морали ићи да провјере свој договор”, наводе из Градске управе.

Они су додали да услијед десетодневне блокаде депоније сви грађани Мостара, привредни субјекти и јавне институције трпе штету, те им пријети могућност избијања епидемије.

Related Posts