fbpx
БиХ, Вијести

Мостарци се гуше у смраду отпада на 35 степени Целзијусових

Off 3
Foto: Sabina Buzaljko/BHRT

Ни пет дана након што су грађани Мостара, посебно његовог сијеверног дијела блокирали улаз у градску депонију Уборак ријешење се не назире. Одржан је састанак представника Града Мостара и представника грађана који је само дјеломично уродио плодом.

Грађанима су понуђена одређена обећања, али очито недовољна да се депонија деблокира. Мостар и његови грађани данима се гуше у смећу које се нема гдје одвести.

Аутор: Сабина Бузаљко:


Улазак на градску депонију Уборак је блокиран, отпад се налази по цијелом граду, на плус 35 степени целзијуса, колико се мјери у Мостару ових дана. Захтјеви грађана су јасни. Не желе више депонију у близини својих домова. Траже њено хитно санирање и затварање. Ту су и остали захтјеви о којима су се данас, након пет дана шутње очитовали из Градске управе.

РАДМИЛА КОМАДИНА, савјетница градоначелника Града Мостара

“Да се у будућем периоду на локацији депоније неће депонирати сумњиви отпад и отпад са пречистача а све то у складу са ријешењем федералне инспекције”.

Комадина је категорично одбацила наводе да је муљ из пречистача отпадних вода одлаган на депонију. Казала је и како је захтјев за инспекцију његовог састава послан надлежним институцијама.

Foto: Sabina Buzaljko/BHRT

Представници грађана задовољни су данашњим састанком и чињеницом да Град жели да ради на ријешењу проблема, али од захтјева за затварањем и премјешањем депоније Уборак не желе одустати.

ОМЕР ХУЈДУР, иницијатива “Јер нас се тиче”

“Ако Федерално министарство сутра, или ко је надлежан, данас потпише, да свој потпис, да гарантују измијештање и затварање у року од 12 мјесеци ми пуштамо одмах депонију. А до тада то не можемо урадити, настављамо”.

За понедјељак је најављен састанак са представницима грађана и градоначелника Љубе Бешлића. До тада отпад остаје на улицама Мостара. из појединих дијелова града смеће одвозе надлежна комунална предузећа и депонују их у свом кругу што свакако није трајно ријешење али је једино могуће у овом тренутку.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže