fbpx
Вијести, Свијет

Морнари нападнутог танкера видјели летеће објекте

Off 6
Foto: EPA/IRIB

Морнари танкера “Кокука Корејџус”, једног од бродова нападнутих у близини Ормуског мореуза, видјели су “летеће објекте” непосредно прије напада, што може значити да брод нису оштетиле мине, саопштила је јапанска компанија која посједује нападнуте бродове.

Та прича даје другачију верзију од оне коју је изнијела америчка војска, која је приказала снимак за који тврди да показује иранске снаге како уклањају неексплодирану “љепљиву мину” с једног од два брода.

Јапански танкер који је превозио нафту у Сингапур и Тајланд јуче је два пута нападнут у близини Ормуског мореуза. Брод је оштећен, а посада је била приморана да се евакуише.

Предсједник компаније Јутака Катада је данас рекао да вјерује да су летећи објекти које су морнари видјели можда меци и одбацио наводе о минама и торпедима јер су сва оштећења на броду била изнад воде. Наводе о нападу минама је назвао “лажним”.

Катада је рекао да су морнари примијетили и ирански ратни брод, али није прецизирао да ли се то десило прије или послије напада.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže