fbpx
БиХ, Вијести

“Младифест” у Међугорју окупио младе из цијелога свијета

Off 6
Foto: Fena

Тридесети јубиларни међународни фестивал младих – Младифест који је окупио више десетака тисућа људи из цијелога свијета, завршен је јутрос у Међугорју.

Овогодишњи фестивал који се одржавао од 1. коловоза под геслом “Иди за мном”, завршен је мисом захвалницом на брду Крижевац коју је предводио међугорски жупник фра Маринко Шакота.

Посљедње вечери фестивала, млади су на олтар принијели стотину метара дуго платно на којему су исписивали своје молитве.

Свету мису је у концелебрацији са 714 свећеника предводио предсједник Папинског вијећа за промицање нове евангелизације, надбискуп Рино Фисицхелла, који је позвао младе да се не заустављају пред потешкоћама и забринутостима живота него да те потешкоће дијеле са својим сувременицима, а исто тако и брину за њих.

Фестивалски програм је симултано превођен на двадесетак свјетских језика, а осим молитве, миса и духовних вјежби млади су могли послушати и разна свједочења обичних људи. Пријенос уживо синоћ је гледан с 2.856.000 јединствених ИП адреса, уз бројне кабелске телевизијске куће диљем свијета које су се укључиле у пријенос.

Извор: Фена

Related Posts