fbpx
Вијести, Регион

Миљевић увјерен да Мамић неће бити изручен

Off 3

Загребачки одвјетник Велико Миљевић, који брани одбјеглог бившег челника Динама Здравка Мамића осуђеног на 6,5 година затвора због малверзација у том клубу, у изјави новинарима изнио је своје увјерење да његов клијент неће бити изручен Хрватској.

-Неће бити изручен Хрватској, поготово не на овакав начин – рекао је Миљевић новинарима испред загребачог Жупанијског суда, преноси Хина.

Мамићев бранитељ очекује да ће Мамић овог тједна, слиједом хрватског захтјева за изручењем и одређивања другог истражног затвора бити позван у надлежна тијела БиХ.

Миљевић је казао да га смета што је Мамић прва особа у Хрватској против које је одређен други истражни затвор због чега је требало промијенити 28-годишњу процесну претпоставку.

Бивши Динамов челник Мамић изненада је отказао одржавање конференције за новинаре најављене за понедјељак у Међугорју, објашњавајући како би тиме себе довео у позицију да би му одвјетник Вељко Миљевић престао бити бранитељ.

Након одлуке Врховног суда РХ који је одбио захтјев за изузећем судског вијећа, Жупанијски суд у Осијеку потврдио је другу оптужницу те расписао тјералицу за Мамићем, такођер због оптужби да је извлачењем новца оштетио Динамо.

Оптужно вијеће је 21. свибња потврдило другу Ускокову оптужницу против Здравка Мамића и још шесторице окривљеника, које тужитељство терети да су, у склопу злочиначког удружења, клуб оштетили за око 200 милијуна куна, а против Здравка Мамића тада је одређен и истражни затвор.

Уочи изрицања првоступањске пресуде Осјечкога суда у прољеће прошле године којом је осуђен на 6,5 година затвора, Мамић се склонио у Међугорје у БиХ, чије држављанство такођер има.

Related Posts