fbpx
БиХ, Вијести

Михатовићи – највећи колективни центар у ФБиХ

Off 4

Највећи колективни центар у Федерацији БиХ, Михатовићи, до краја године би требало да буде затворен. Корисницима су обезбијеђени социјални станови у зградама чији радови су при крају. Док већина прижељкује боље услове, неколико породица нашу екипу је дочекало у сузама.

Абдулах Ахметовић из Зворника, дугогодишњи корисник Колективног центра, самовољно је поднио захтјев за одјаву статуса расељеног лица у Тузли. Заједно са супругом, одриче се права на социјални стан и остају препуштени сами себи. Једина жеља свих ових година, као и Бехки Ибишевић из Сребренице, била је повратак на своје огњиште. То им није омогућено.

У Колективном центру Михатовићи расте већ трећа генерација оних који прижељкују повратак на своје, боље дане или хуманије услове. У зградама социјалног становања у Тузли, чија изградња је при крају, кров над главом добиће 154 породице, од укупно 192 из колективног центра.

Радови на зградама у Миладијама требали би бити завршени до октобра, када се очекује усељење првих станара, који ће плаћати минималну накнаду.

Извор: Мирела Бектић/БХРТ

Related Posts