fbpx
БиХ, Вијести, Суд и тужилаштво

Мисија ОСЦЕ у БиХ и Тужилаштво БиХ: Циљ ефикасно правосуђе и владавина права

Off 3
Foto:

Главна тужитељица Тужилаштва БиХ Гордана Тадић разговарала је са шефом Мисије ОСЦЕ-а у Босни и Херцеговини амбасадором Брусом Г. Бертоном о активностима у процесуирању предмета ратних злочина у БиХ, напорима које Тужилаштво БиХ заједно са партнерским институцијама у БиХ и региону улаже у борби против некажњивости ратних злочина и убрзању процесуирања предмета.

Било је ријечи и о пројектима и активностима које Мисија ОСЦЕ-а у БиХ реализује с Тужилаштвом БиХ и правосудним институцијама, а с циљем јачања владавине права.

Истакнуто је да је сарадња двију институција изузетно битна за владавину права, те да Мисија ОСЦЕ-а у БиХ и Тужилаштво БиХ имају исти циљ, а то је ефикасност правосуђа и доношење правде за жртве.

Напори и активности које проводи Тужилаштво БиХ оцијењени су као значајан корак за достизање правде, а активности Мисије ОСЦЕ-а у БиХ као важна подршка правосудним институцијама у БиХ.

Мисија ОСЦЕ-а у БиХ и Тужилаштво БиХ наставит ће реализовати започете пројекте усмјерене ка јачању владавине права, саопћено је из Тужилаштва БиХ.

Извор: Фена

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže