fbpx
Спорт, Тенис

Мирза Башић против Јонаса Форејтека у првом мечу Дeјвис Купа

Off 7
Davis Cup Reprezentacija BiH
Zenica, Bosna i Hercegovina - 13.09.2019. : Odlukom žrijeba prvog kola Prve grupe Euro-afričke zone u Davis Cup mečeve između Bosne i Hercegovine i Češke otvorit će Mirza Bašić i Jonas Forejtek ( Haris Badzic - Anadolu Agency )

Одлуком жријеба првог кола Прве групе Еуро-афричке зоне у Дeјвис Куп мечеве између Босне и Херцеговине и Чешке отворит ће Мирза Башић и Јонас Форејтек.

Први сусрет Дејвис Купа на распореду је од 15 сати у суботу. Други меч играт ће Томислав Бркић против Јирија Весела.

Суткиња Јане Харвеy рекла је како је Дејвис Куп свјетски куп тениса са 133 нација учесница.

За синглове су одређени Мирза Башић и Томислав Бркић те Јири Веселy и Јонас Форејтек, док је за дубл мечеве одређен пар Мирза Башић и Томислав Бркић против Јирија Лехецка и Томаса Мачаца.

Дубл мечеви на распореду су у недјељу око 13 сати, а 30 минута након дублова играју се евентуално мечеви синглова између Мирзе Башића и Јири Весела, након чега слиједи меч Томислав Бркић против Јонаса Форејтека. До промјене парова у дубл мечевима као и посљедња два сингл меча може доћи одлуком капитена пред сусрете.

Мирза Башић рекао је како не познаје свог противника, али се нада добром резултату.

“Не познајем противника, али битно је да одиграм меч што боље и донесем прве поене за наш тим”, прокоментарисао је Башић жријеб.

Капитен бх. тима Томислав Бркић рекао је како ће у првом мечу сигурно бити нервозе, али да је битно да бх. тим што боље одигра.

“Надали смо се да ће овако поставити екипу. Мирза почиње први меч, сигурно ће бити нервозе у почетку, али се надам побједи Мирзе и да у други меч уђем опуштено. Мислим да увијек имамо шасну у паровима, не познајемо њихове играче, имају добре резултате, али видјет ћемо ко ће изаћи на терен ипак. Надамо се да први дан неће бити повреда, да ћемо и у недјељу моћи одиграти мечеве”, рекао је Бркић.

Цијене улазница за сусрете који се за викенд играју у Зеници су 10 КМ за један дан, а улазнице за оба дана су 15 КМ.

Извор: Анадолија

Related Posts