fbpx
БиХ, Вијести

Миграције и даље један од кључних изазова

Off 4
Ilustracija, Foto: Arhiva

Босна и Херцеговина је организирањем министарског састанка у Сарајеву успјешно завршила једногодишње предсједавање Регионалном иницијативом за миграције, азил и избјеглице (MARRI), преноси Агенција Анадолија (АА).

На данашњем састанку којем су присуствовали представници министарства и институција надлежних за питања миграција, азила и избјеглица из Албаније, Сјеверне Македоније, БиХ, Србије, Црне Горе и Косова, разговарано је о будућем управљању миграцијама и провођењу заједничких политика и пројеката у овој области.

Миграције су и даље један од кључних изазова за земље чланице MARRI иницијативе те је исказана потреба наставка јачања регионалне сарадње, која је истовремено важна и за процес европских интеграција.

У будућем раду MARRI ће се фокусирати на провођење споразума о редмисији између земља чланица, али и повратка страних држављана, који илегално бораве, у земље њиховог поријекла.

Такођер, земље чланице MARRI иницијативе ће заједно радити на јачању превенције, спрјечавању трговине људима и кријумчарења миграната, као и усклађивање процедура и јачање капацитета у циљу постизања стандарда ЕУ у заштити тражилаца азила.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže