fbpx
БиХ, Вијести

Мамић остаје у БиХ

Off 12

Здравко Мамић, бивши челник Динама, који је данас салушан на рочишту по међународној потјерници у Суду БиХ, неће бити притворен, али му је забрањен излазак из БиХ. Рочиште је пратила Амела Поквић.

Суд је прихватио став обране да нема основа за притвор, те наложио забрану изласка из БиХ и предавање путне исправе.

“Не би прогнозирао што ће бити. Није аутоматизам по изручењу. Треба утврдити је ли се ради о правичном суђењу у Хрватској. Мамић није узео ни липе, ни куне од Хрватске. Нема утаје пореза, нема ништа”, рекао је Мамићев одвјетник Здравко Рајић.


Здравко Мамић дошао је у пратњи адвоката на рочиште о изручењу Хрватској, које је почело у 11:30 часова у Суду Босне и Херцеговине, потврђено је раније за БХРТ.

Припадници Државне агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) упутили су позив Мамићу да се јави у Суд БиХ, што је он и прихватио.


Подсјетимо, осјечки Жупанијски суд доставио је Министарству правосуђа сву потребну документацију у вези са покретањем поступка изручења бившег челника НК “Динама” Здравка Мамића из Босне и Херцеговине.

Након што је 7. јуна Жупанијски суд издао налог за расписивање потјернице, Министарство унутрашњих послова је за Здравком Мамићем расписало домаћу и међународну потјерницу, а за даљњу процедуру изручења оптуженика надлежно је Министарство правосуђа.

 

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže