Регион, Спорт

Мамић млађи се вратио у Динамо

Off 2
Foto: Anadolija

Зоран Мамић нови је спортски директор Динама, иако је према неправомоћној судској пресуди осуђен на четири године и 11 мјесеци затвора због судјеловања у извлачењу 16 милијуна еура из тог клуба.

“Вјерујем да ће будућност и правосудни процеси то показати. Неки су нас већ прогласили кривима. Ја вјерујем у пресумцију невиности. Не треба од тога стварати фаму. Врло мирно и добро спавам. Да мислим да сам нешто згријешио, не бих се појавио пред вама”, рекао је Зоран Мамић на конференцији за медије одржаној у Максимиру.

Повратак Зорана Мамића на мјесто спортског директора Динама, након што је клуб у прошлој сезони остварио најбољи еуропски резултат у посљедњих 50 година пласманом у осмину финала Еуропске лиге, дочекан је с пријезиром од стране оних који годинама критизирају актуалну владајућу структуру, наводи Хина.

“Наравно да има навијача који негодују, али можда има и оних којима је драго”, рекао је бивши Динамов тренер који је 2016. године отишао у Уједињене Арапске Емирате и након трогодишњег успјешног рада на клупама Ал-Насра и Ал Аина вратио се у Динамо на позив клупског предсједника Мирка Баришића како би замијенио Маријана Влака који је до сада обнашао дужност спортског директора, а од сада ће бити на позицији главног скаута.

“Ово је нова спортска структура Динама. Сјећамо се како је Зоран због неких разлога морао отићи, а чим је остао без посла на Блиском истоку, гдје је имао сјајне резултате, особно сам предложио да се врати на позицију спортског директора”, рекао је Баришић који је на конференцији за медије представио још двојицу бивших Динамових играча који долазе на водеће позиције у спортском погону клуба – Дамира Крзнара који ће бити директор Динамове омладинске школе, и Томислава Бутину, који ће бити на челу новоутемељене Динамове вратарске академије.
Попут Мамића, ни Баришић не сматра да су неправомоћне судске пресуде требале бити препрека у његовом формалном повратку у Динамо.

“Вјерујемо да ће истина и правда на концу побиједити. Ово смо одлучили с пуно емоција и пуно знања. Зоран је дио екипе која је створила овакав Динамо и која о свему одлучује. Говорим о истини, о једној чињеници – ти људи, нитко други, са Здравком Мамићем на челу су постигли ове резултате”, рекао је Баришић.

По његовим ријечима и Зоранов брат Здравко Мамић, иако се налази у бијегу од хрватског правосуђа у Босни и Херцеговини, још увијек има водећу улогу у клубу: “Здравко је још увијек члан управе, наш запосленик. Ради пуно”.

Ни Зоран Мамић није крио да ће његов старији брат судјеловати у процесу одлучивања и у будућности.

“Наш однос је више него братски, дијелимо и добро и зло. Откад сам постао свјестан себе, све животне одлуке сам дијелио с њим”, поручио је Зоран Мамић.

Нови Динамов спортски директор рекао је да је с актуалним тренером прве момчади Ненадом Бјелицом одлично сурађивао у неформалној улози и прошлог љета, код ангажирања појединих играча те очекује да ће се таква сурадња наставити.

Предсједник Динама Мирко Баришић објавио је да ће Динамо, унаточ неким другим рјешењима која су била спомињана протеклих година, остати у Максимиру, гдје ће се постојећи стадион рушити, дјеломично или у цијелости, те да ће бити изграђен нови, с капацитетом за око 25.000 гледатеља.

Баришић је изјавио да је загребачки градоначелник Милан Бандић најавио како ће Град Загреб судјеловати у том пројекту, али и најавио да је клуб сам спреман ући у тај пројект, који би онда нешто дуже трајао.

Related Posts