fbpx
БиХ, Вијести

Малверзације приликом реконструкције УКЦ-а РС

Off 7

Већи број радника бањалучког Завода за изградњу сумњичи се за бројне малверзације приликом градње и реконструкције Универзитетско-клиничког центра Републике Српске: од високих цијена грађевинског материјала, до наплаћивања неизграђених помоћних објеката. Истрага је у току, која треба показати за колико је новца оштећен буџет Републике Српске.

МУП РС потврдио је да се води истрага о малверзацијама приликом изградње и реконтрукције Универзитетско-клиничког центра. О самој истрази нису жељели говорити, јер се води по налогу Републичког тужилаштва, које нам такође није саопштило много детаља.

Огнен Тешић, новинар портала „еТрафика“, који је први сазнао и објавио да се води истрага о малверзацијама током градње Универзитетско клиничког центра, каже да се истрага настојала прикрити и држати далеко од очију јавности. Дадаје и да су полицијски инспектори саслушали већи број особа из ЗИБЛ-а које су учествовале у изградњи.

За бившег министра здравља Слободана Станића, који је бивши, између осталог, јер је указивао на бројне пропусте током градње УКЦ РС, нема дилеме да је спорно много ствари.

Извор: Љубиша Давидовић/БХРТ

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže