fbpx
Вијести, ЕУ, Свијет

Макрон: Посљедњи рок за Брегзит 31. октобар

Off 5
French President Emmanuel Macron looks on during a joint press conference with Jordan's King Abdullah II following a meeting at the Elysee Palace in Paris on June 19, 2017. / AFP PHOTO / POOL / GONZALO FUENTES (Photo credit should read GONZALO FUENTES/AFP/Getty Images)

Датум за Брегзит који је одређен да буде 31. октобра, биће “посљедња прилика” за иступање Велике Британије из чланства у Европској унији (ЕУ), изјавио је данас француски предсједник Емануел Макрон у разговору са представницима великих међународних банака.

“Била је лоша идеја о одлагању. Иако је веома лоша идеја видјети Велику Британију да иде из чланства, још је горе видјети да руководиоци покушавају да не поштују одлуку народа”, рекао је Макрон на енглеском, упитан о ставу према Брегзиту.

Француски предсједник сматра како треба да се спроведе одлука Британаца осим ако они сами не одлуче другачије.

“Одредили смо крај октобра као посљедњу прилику, јер не бих хтио да нова Европска комисија настави да се бави тим питањем”, рекао је Макрон и додао како би било неприхватљиво поново преговарати о споразуму који је постигнут између Брисела и Лондона а који је британски парламент одбацио.

“Једино ко може до посљедњег минута да заустави Брегзит је британска влада”, поручио је француски предсједник одбијајући да ЕУ преузме одговорност за тај разлаз.

Related Posts