fbpx
БиХ, Вијести

“Кримоловци” – Запримљено укупно 577 пријава

Off 3

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у мају су регистровали укупно 505 позива на телефонској линији “Кримоловци”, од којих је осам било са корисним информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима.

На темељу наведених информација сачињено је исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Осим наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљене су укупно 72 пријаве, од којих је 21 корисна информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима на темељу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са опојним дрогама, злоупотребом службеног положаја, проституцијом и осталим кривичним дјелима.

Од укупног броја запримљених информација путем “Кримоловаца” и електронског обрасца, 23 су прослијеђене на даље поступање надлежним полицијским тијелима у Босни и Херцеговини, а по шест је поступала и СИПА.

У мају је примљена 21 повратна информација од надлежних полицијских и других тијела које су у вези с раније достављеним информацијама запримљеним путем “Кримоловаца” или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Осим наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 52 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја “Кримоловци” – 080 020 505, саопштено је из СИПА-е.

Related Posts