fbpx
Филм

‘Краљ лавова’ и ‘Прича о играчкама 4’ на Медитеран Филм Фестивалу

Off 4
Foto. MFF

У склопу програма “МФФ Фора” на Медитеран Филм Фестивалу (МФФ), који ће се одржавати од 21. до 24. коловоза у Широком Бријегу, бит ће приказане Диснеyеве приче “Краљ лавова” и “Прича о играчкама 4”, док ће у склопу ОФФ програма и у партнерству с мрежом ХБО Адриа бити приказан документарац “Вјетар”.

Играна верзија класика из 1994. године “Краљ лавова” у режији Јона Фавреауа враћа нас у афричку савану гдје на свијет долази новорођени лавић Симба који идолизира оца, краља Муфасу и тешка срца прихваћа своју судбину.

Сцар, Муфасин брат, није одушевљен доласком младунца јер је управо он насљедник пријестоља који има друге планове, па је тако борба за Камен Поноса опустошена издајом и трагедијом што на крају резултира Симбиним изгнанством.

Диснеy и редатељ Јосх Цоолеy доносе причу о играчкама и њиховом узбудљивом оживљеном свијету те пустоловини богатој пријатељством и хумором. Главни јунак Wоодy одувијек је био сигуран у своје мјесто на свијету и да му је приоритет бринути се за своју дјецу.

Када се Бонниеина омиљена играчка Форкy прогласи смећем, Wоодy узима ствари у своје руке те показује Форкyју зашто би требао прихватити тко је он заправо.

У склопу ОФФ Програма у петак, 23.коловоза, на отвореном кину МФФ-а бит ће приказан документарни филм “Вјетар”.

Филм прати најнепредвидљивија природна појава у пољским планинама – халнy, а ријеч је о вјетру који се редовито јавља у прољеће и јесен те је немогуће предвидјети кад ће се претворити у разорни ураган.

Халнy оставља бројне посљедице на становнике града Закопане и на његову околицу претварајући сликовити планински крајолик у позорницу за спектакл неукроћене природе те изазивајући тјескобу и необично понашање – за вријеме вјетра расте број полицијских интервенција и самоубојстава, а болнице запримају више пацијената са срчаним проблемима.

Слојевита документарна запажања пружају риједак увид у живот људи изложених халнyју међу које спадају лијечници, метеоролози и остали становници регије Подхале док се боре са силама природе и проживљавају стрес који им вјетар доноси, приопћено је из Пресс службе Медитеран Филм Фестивала.

Пројекција анимираног филма “Краљ Лавова” бит ће приказана у кину “Борак”, у петак, 23. коловоза, у 10 сати, док ће филм “Прича о играчкама 4” бити приказан у суботу, 24. коловоза, такођер у 10 сати, наводи се у приопћењу организатора.

Извор: Фена

Related Posts