fbpx
Вијести, Регион

Косово: За ухапшене полиицајце и цивиле одређен притвор од 30 дана

Off 3
Foto: Kosovapress

Ухапшеним полицајцима и једном броју ухапшених цивила у акцији Специјалних јединица полиције РОСУ на сјеверу Косова 28. маја, одређен је притвор у трајању од 30 дана, јавио је Радио Слободна Европа. То је радију потврдио један од бранилаца притворених, адвокат Небојша Влајић.

Он је за портал Коссев рекао да је Основни суд у Приштини на приједлог тужилаштва данас донио рјешење о одређивању притвора за 30 лица међу којима је 16 Албанаца, 11 Срба и 3 Бошњака.

“И полицајцима и цивилима је одређен притвор до 30 дана са могућношћу да буде продужен након тога. Одбрана има рок за жалбу 24 сата и ми ћемо изјавити жалбе у понедељак” додао је Влајић.

Током ове акције притворено је 19 полицијских службеника од којих 11 српске, 4 албанске и 4 бошњачке националности. Јуче су ухапшена још три припадника полиције.

Сви су они суспендовани. Ухапшено је и десет грађана који су ометали спровођење полицијске акције, од којих је шесторо одлуком судије у Сјеверној Митровици у сриједу пуштено да се брани са слободе.

Портпарол и тужилац Специјалног тужилаштва Косова Суљ Хођа рекао је да су истражне радње против осумњичених особа започете у априлу прошле године и да је у међувремену саслушан већи број свједока како би се сакупиле чињенице и докази за кривична дјела злоупотребе положаја, организованог криминала, кријумчарења, узимања и давања мита и слично.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže