fbpx
БиХ, Вијести

Конфедерација синдиката РС: Погрешан начин систематизације у ЖРС

Off 9

Начин на који Управа “Жељезница Републике Српске” покушава да систематизује радна мјеста ће довести у питање радни статус великог броја запослених и угрозити финкционалност појединих организационих цјелина предузећа, кажу из Конфедерације синдиката Републике Српске .

Из Конфедерације је саопштено да је изјава генералног директора “Жељезница” Зорана Илинчића, у којој тврди да су разговори о колективном уговору заустављени на захтјев синдиката све док не буде урађена нова систематизација, нетачна.

“Сматрамо и да је обмањивање јавности и радника и информација да планирају повећање плата у идућој години јер то повећање је и могуће извршити подизањем коефицијената које смо и сада захтијевали како би сви запослени остварили обећано повећање од 50 КМ”, истичу из Конфедерације синдиката.

Како су рекли, уколико је Илинчић оријентисан према просперитету “Жељезница”, онда би одмах требало да идентификује појединце који су предузеће довели у садашњу позицију.

Из Конфедерације синдиката апелују да Окружно тужилаштво и правосудни органи Српске хитно поступе по кривичној пријави синдиката, јер је, како су рекли, све мање времена за спас “Жељезница Републике Српске”.

Генерални директор “Жељезница” Илинчић поручио је у сриједу, 17. јула, да је управа овог предузећа у свом плану пословања за текућу годину предвидјела и повећање личних примања запослених радника и негирао медијске наводе синдикалних организација да Управа ЖРС-а не предузима активности по том питању.

“У складу са тим, покренули смо разговоре, као неко трајно рјешење за то увећање, око колективног уговора. На захтјев синдиката ти разговори су заустављени док не буде урађена нова систематизација”, рекао је Илинчић.

Извор: Срна

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže