fbpx
Вијести, Свијет

Киргистански суд наредио да Атамбајев остаје у притвору

Off 3
Almazbek Atambajev
Foto: AP/TT

Суд у Киргистану наредио је да бивши предсједник те земље Алмазбек Атамбајев остане у притвору до суђења по оптужбама за корупцију.

Киргистанска полиција је јуче ухапсила Атамбајева послије сукоба са његовим присталицама, дан пошто је приликом претходног покушаја његовог хапшења погинуо један полицајац, а више од 100 људи повријеђено.

Атамбајеву, који је на власти био од 2011. до 2017. године, одузет је имунитет од кривичног гоњења и сада се суочава с низом оптужби, укључујући корупцију и запљену имовине.

Он је као апсурдне одбацио бројне оптужбе које му се стављају на терет и оптужио актуелног шефа државе и свог некадашњег штићеника Соронбаја Женбекова да је исфабриковао лажне кривичне оптужбе против њега како би угушио критику.

Он је рекао да је, када је полиција дошла да га ухапси, испалио неколико метака и додао да се “трудио да не погоди људе”.

Први покушај полиције да ухапси Атамбајева у његовој резиденцији изван Бишкека није био успјешан пошто су га присталице браниле, сукобљавајући се с полицијом.

Извор: Бета

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže