fbpx
БиХ, Вијести, Привреда

Кинески инвеститори заинтересирани за улагање у БиХ

Off 5

Делегација Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ (ФИПА) на челу с директором Горданом Милинићем учествовала је у Нингбоу, у Кини, на 5. Инвестиционо-трговинском самиту Кине и земаља централне и источне Еуропе у оквиру сајма инвестиција и трговине.

ФИПА је пружила информације о пословном амбијенту БиХ за стране инвеститоре, а представљено је и неколико највећих и најатрактивнијих пројеката из сектора енергетике, инфраструктуре, транспорта, туризма и метало-прераде, преноси Анадолија.

Агенција је припремила укупно стотину пројеката за директне састанке с кинеским инвеститорима, како из наведених сектора, тако и из ИТ сектора, здравства, ауто-индустрије, те производње хране.

Осим делегације из Босне и Херцеговине, на конференцији су учествовале делегације Хрватске, Македоније, Грчке, Србије, Словеније, Латвије, Литваније, Естоније, Бугарске, Румуније, Пољске, Чешке, Словачке, Мађарске, Албаније, саопћено је из ФИПА-е.

Представници ФИПА-е учествовали су и на Matchmaking Symposium for Foreign Economic and Trade Zonesна којем су представљене слободне и бизнис зоне у БиХ за кинеске инвеститоре. Кинеске компаније су заинтересоване за сарадњу са бх. властима на изградњи индустријских зона, обновљиве изворе енергије (посебно соларне паркове), ИТ и Бусинесс Процесс услуге, транспорт и инфраструктуру, те здравствени и спа туризам.

Делегација ФИПА-е посјетила је павиљон у којем компаније из Босне и Херцеговине излажу своје производе, те је заједно с делегацијом Кантона Сарајево разговарала с представницима Нингбоа о успјешној организацији Првог инвестиционког форума БиХ- Нингбо у новембру 2018 у Сарајеву, као и даљним плановима за сарадњу.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže