fbpx
Вијести, Свијет

Кан: Индија планира нову војну акцију у Кашмиру

Off 5
Imran Khan
Imran Khan, premijer Pakistana

Пакистански премијер Имран Кан је током свог говора на церемонији прославе Дана независности оптужио Индију да планира војну акцију у спорном региону Кашмира.

Индија је 5. аугуста укинула специјалног статуса Кашмира и покренула је мјере за смиривање немира, укључујући прекид комуникација и ограничење слободе кретања.

Исламабад је одговорио суспензијом билатералне трговине и свих транспортних веза са Индијом, те протјеривањем амбасадора Њу Делхија из Исламабада.

Кан је данас допутовао у Музафарабад пријестоницу пакистанског дијела Кашмира.

Он је у говору пред посланицима регионалног парламента истакао да Индија планира обимније акције од оних које је предузела у фебруару када су њихови борбени авиони гађали циљеве у Пакистану.

“Припремили су ужаснији план како би скренули пажњу свијета са својих потеза у Кашмиру. Сада планирају акције и у пакистанском дијелу региона. Пакистанска војска у потпуности је свјесна да Индија планира акције у нашем дијелу Кашмира”, навео је Кан.

Индија под својом контролом држи долину Кашмира и регион којим доминирају хиндуси око града Џамуа у западном дијелу региона. Пакистан контролише Азад Кашмир или територију на западу региона.

Кина контролише сјеверни, слабо насељени и виши дио Кашмира.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže